Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κινέζικο κοτόπουλο με μέλι

Κινέζικο κοτόπουλο με μέλι

Υλικά:
1/3 της κούπας χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαφρώς αλατισμένη σόγια σος
2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρια
1 κ.σ. μέλι και τζίντζερ σε μορφή αλοιφής
500 γρ. στήθος κοτόπουλο σε φιλέτα, κομμένα στα τέσσερα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάμεικτη σαλάτα για συνοδευτικό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα δίσκο ψησίματος. Συνδυάστε χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα και το τζίντζερ σε μορφή αλοιφής σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και καλύψτε τα καλά. Αφήστε να κρυώσει το μείγμα τουλάχιστον για 30 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Ψήστε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο ταψί που βάλαμε το αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί εντελώς. Σερβίρετε με σαλάτα

Μ. Σιδηροπούλου, Gourmet, Ειδική έκδοση του περιοδικού έψιλον, Φεβρουάριος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου