Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Ψητό αρνί με μέλι και θυμάρι

Ψητό αρνί με μέλι και θυμάρι

Υλικά
1.5 κιλό αρνίσιο μπουτάκι
ελαιόλαδο
1 ματσάκι θυμάρι
½ (180 γρ.) φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Αλείφουμε το κρέας με ελαιόλαδο, ρίχνουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Το τοποθετούμε σε μια μικρή σχάρα και μετά μέσα στο ταψί. Ψήνουμε το κρέας από 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ½ (υπολογίζουμε ότι χρειάζονται 25 λεπτά ανά 500 γρ. για μεσαίο ψήσιμο). Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας και το περιχύνουμε αμέσως με το μέλι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ‘ξεκουραστεί’ για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με λαχανικά σχάρας ή στον ατμό και τα περιχύνουμε με την σάλτσα του κρέατος.

Μ. Σιδηροπούλου, Gourmet, Ειδική έκδοση του περιοδικού έψιλον, Φεβρουάριος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου