Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πατάτες φούρνου με μέλι και κρασί

Πατάτες φούρνου με μέλι και κρασί

Υλικά για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε κοντόχοντρα κομμάτια (σαν μισό λεμόνι)
2/3 φλιτζ. μέλι της αρεσκείας σας
600 ml κόκκινο κρασί
1 κ.σ. κόλιανδρος ξερός, χοντροκοπανισμένος
2 μικρά ξύλα κανέλας
αλάτι, πιπέρι
1-1½ ποτήρι νερού ζωμός κότας ή νερό
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, την κανέλα και το λάδι. Διαλύουμε το μέλι στο κρασί και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι ζωμό ή νερό και τις βάζουμε να ψηθούν. Πριν αρχίσουν να μαλακώνουν τραβάμε 2-3 φορές το ταψί και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό ακόμα. Όταν μαλακώσουν και μείνουν με ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα, είναι έτοιμες.

Ε. Βουτσινά, Γαστρονόμος 34, Φεβρουάριος 2009

1 σχόλιο: