Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

• Τι είναι ο Βασιλικός Πολτός;
Βασιλικός Πολτός είναι η φυσική παχύρευστη βιολογική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες και χρησιμοποιείται σαν η μοναδική τροφή της Βασίλισσας της κυψέλης από τη γέννηση ως το θάνατό της. Το χρώμα του Βασιλικού Πολτού είναι υποκίτρινο και η γεύση του υπόξινη και ελαφρά καυστική. Τα αποτελέσματα από την αποκλειστική διατροφή της Βασίλισσας με Βασιλικό Πολτό είναι πραγματικά εκπληκτικά: Η Βασίλισσα αποκτά διπλάσιο μέγεθος από τις άλλες μέλισσες, η διάρκεια ζωής της γίνεται 30 φορές μεγαλύτερη και γεννά 2 έως 3 χιλιάδες αυγά το 24ωρο που το βάρος τους είναι μεγαλύτερο από το βάρος του σώματος της!
• Υπάρχουν άραγε ανάλογες επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν τρέφεται με Βασιλικό Πολτό;
Και βέβαια υπάρχουν, ήταν μάλιστα γνωστές από την αρχαιότητα. Η πλατιά όμως διάδοση του Βασιλικού Πολτού στην εποχή μας ξεκίνησε μετά από μακροχρόνιες έρευνες. Διακεκριμένοι επιστήμονες σε ειδικά ερευνητικά κέντρα συνεχίζουν ακόμη τις προσπάθειές τους για να διασαφηνίσουν τόσο την πλήρη φυσικοχημική σύσταση του Βασιλικού Πολτού όσο και τα ευεργετικά του αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
• Τι περιέχει ο Βασιλικός Πολτός;
Μετά από πολυάριθμες βιοχημικές αναλύσεις έχει πλέον προσδιορισθεί το 97% των ουσιών από τις οποίες συντίθεται ο Βασιλικός Πολτός. Οι κυριότερες είναι: Βιταμίνες (Θιαμίνη = Β1, Ριμποφλαβίνη = Β2, Νιασίνη = ΡΡ, Ασκορβικό Οξύ = C, Πυριδοξίνη = Β6, Παντοθενικό οξύ, Β12, Βιοτίνη, Ινοσιτόλη, Φολικό οξύ = Μ, Βιταμίνη Ε), ανόργανα στοιχεία (Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Κάλιο, Ασβέστιο, Χλώριο, Νάτριο, Πυρίτιο, Μαγκάνιο, Θείο, Φωσφόρος, Χαλκός, Μαγνήσιο), χοληνεστεράση, φωσφατάση, χολίνη, ακετυλοχολίνη, αδενοσίνη, παράγωγα αδενίνης, σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη, σακχαρόζη, ριμπόζη και ένα άγνωστο ακόμη κετο-σάκχαρο), γ-γλοβουλίνη και πολυάριθμα αμινοξέα. Στο Βασιλικό Πολτό περιέχεται και ένας αντικαρκινικός παράγοντας που ανακαλύφτηκε από τους καθηγητές TOWNSEND και LUCAS του Πανεπιστημίου GUELPH του Καναδά. Πρόκειται για το 10-υδροξυ-2δεκενοικό οξύ.
• Αφού τα κυριότερα συστατικά του Βασιλικού Πολτού είναι π•λέον γνωστά, γιατί η επιστήμη δεν κατασκευάζει Βασιλικό Πολτό;
Όλες οι προσπάθειες που έγιναν απέτυχαν. Ο Βασιλικός Πολτός που παράχθηκε τεχνητά με βάση τη γνωστή του σύνθεση αποδείχτηκε, αντίθετα με το φυσικό προϊόν, τελείως αδρανής. Έτσι η επιστήμη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 3% των αγνώστων στοιχείων του Βασιλικού Πολτού περιέχει βιοκαταλύτες μεγάλης βιολογικής αξίας όπως το Ριβονουκλεινικό οξύ (RNA) και το Δεσοξυριβονουκλεινικό οξύ (DNA), παράγοντες που είναι αδύνατο να υπάρξουν στα συνθετικά παρασκευάσματα.
• Ποια είναι η επίδραση του Βασιλικού Πολτού στον ανθρωπινό οργανισμό;
Έχει γενικά αποδειχθεί ότι ο Βασιλικός Πολτός επιδρά πάνω στο μεταβολισμό και στην ανταλλαγή της ύλης, στην ανάπτυξη και στη μακροζωία. Ανανεώνει τις σωματικές και τις πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, αυξάνει την αντοχή, τη σεξουαλική δραστηριότητα και τη γονιμότητα. Μέσα από την ανανέωση των ιστών αναζωογονεί τους ηλικιωμένους οργανισμούς. Ειδικά τα αποτελέσματα της χρήσης του Βασιλικού Πολτού ενάντια στα συμπτώματα του άγχους που προκαλείται από το σημερινό ακατάστατο και εξαντλητικό τρόπο ζωής είναι εκπληκτικά και άμεσα.
• Εκτός από τη γενική τόνωση του οργανισμού ο Βασιλικός Πολτός επιδρά ευεργετικά και σε συγκεκριμένες παβολογικες καταστάσεις;
Ο Βασιλικός Πολτός δεν είναι φάρμακο και επομένως δεν υποκαθιστά τα φάρμακα ούτε τα αλλοπαθητικά ούτε τα ομοιοπαθητικά. Σύμφωνα όμως με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία έχει διαπιστωθεί. μετά από πολυάριθμες εργαστηριακές και κλινικές έρευνες, αξιόλογη ευεργετική επίδραση του σε αρκετές παθολογικές καταστάσεις (Νευρασθένειες, Αϋπνίες. Σεξουαλικά προβλήματα. Καρδιαγγειακές παθήσεις. Δυσκοιλιότητα, Αιμορροΐδες. Δερματικές Παθήσεις, Σάκχαρο. Αρτηριοσκλήρωση, Αρθριτικά. Ρευματισμοί, Οφθαλμολογικές Παθήσεις. Καθυστέρηση Ανάπτυξης. Υπερκόπωση, Ουρολοιμώξεις, Πίεση, Στομαχικές Διαταραχές, Κλιμακτήριος, Αδυναμία - Ατονία, Άγχος). Συμπεραίνεται ότι λειτουργεί σαν φυσικός ρυθμιστικός παράγοντας εξισορροπώντας τις λειτουργίες του οργανισμού και αυξάνοντας τη φυσική του αντίσταση εναντία στις εξωτερικές προσβολές και τις εσωτερικές ανωμαλίες.
• Έχει μήπως παρενέργειες ;
Ο Βασιλικός Πολτός είναι αγνό προϊόν της Φύσης, απόλυτα αβλαβές. Δεν προκαλεί ούτε αλλεργία, ούτε εθισμό. Δεν υπάρχουν ούτε αντενδείξεις ουτε παρενέργειες.
• Μπορεί να καταναλωθεί και από παιδιά;
Όχι μόνο μπορεί να καταναλωθεί και από παιδιά αλλά και η χρήση του είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένη σε παιδιά με ανορεξία και καθυστερημένη ανάπτυξη, καθώς και σε παιδιά που καταπονούνται από τα μαθήματά τους ή ασχολούνται με τον αθλητισμό.
• Τι πρέπει να προσέχουμε ώστε ο Βασιλικός Πολτός να μας αποδίδει τη μεγίστη ωφέλεια του;
Η σύνθεση του Βασιλικού Πολτού αλλοιώνεται από την υψηλή θερμοκρασία, το φως και τον ατμοσφαιρικό αέρα. Γι' αυτό πρέπει να είναι αεροστεγώς συσκευασμένος σε σκουρόχρωμα φιαλίδια από φαρμακευτικό γυαλί και να φυλάγεται στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη). Η ιδανική θερμοκρασία συντήρησής του είναι 0 έως 4 βαθμοί.
• Στην αγορά κυκλοφορεί Βασιλικός Πολτός σε μορφή όχι φυσική. Τι σχέση έχει με το Φυσικό Βασιλικό Πολτό;
Η επεξεργασία και σταθεροποίηση του Βασιλικού Πολτού (κάψουλες, αμπούλες, δισκία κλπ.) αποβλέπει στο να διευκολύνει τη συντήρηση, μεταφορά και αποθήκευσή του, δηλαδή την εμπορευσιμότητά του. Όμως ο σωστά συντηρημένος Φυσικός Βασιλικός Πολτός δίνει πάντοτε τα καλύτερα αποτελέσματα.
• Πως χρησιμοποιούμε το Βασιλικό Πολτό;
Με το δοσομετρικό κουταλάκι χωρητικότητας 1/2 του γραμμαρίου παίρνουμε την επιθυμητή ποσότητα Βασιλικού Πολτού κάθε πρωί 10 λεπτά πριν από το πρόγευμα:
• Οι ενήλικοι 1/2 έως 1 γραμμάριο
• Οι ανήλικοι 1/2 γραμμάριο
• Οι αθλητές 1 γραμμάριο
Καταπίνουμε το Βασιλικό Πολτό ή τον κρατάμε κάτω από τη γλώσσα για ταχύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό. Μετά από κάθε χρήση το κουταλάκι πρέπει να πλένεται και το φιαλίδιο να τοποθετείται, καλά σφραγισμένο, στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου