Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ


Όλοι οι γιατροί συμφωνούν για την ευεργετική δράση που έχει το δηλητήριο της μέλισσας. Έχει δώσει λύσεις σε πολλούς ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδες, άσθμα, πόνους στη μέση, πόνους στη σπονδυλική στήλη και ημικρανίες. Το φαρμακευτικό σκεύασμα Apis Mellifica χορηγείται με συνταγή έμπειρου ομοιοπαθητικού γιατρού και θεραπεύει από συμπτώματα ίδια με αυτά του τσιμπήματος: οίδημα, φαγούρα, πόνο και ερυθρότητα.

Ιδιαίτερα στο εξωτερικό οι γιατροί χρησιμοποιούν ό,τι προέρχεται από τη μέλισσα για τη θεραπεία των ασθενών τους. Από το βασιλικό πολτό μέχρι την προπόλη και το κεντρί, όλα τα αποτελέσματα είναι θαυματουργά. Το προαναφερόμενο σκεύασμα χορηγείται για επιπεφυκίτιδες, ημικρανίες, φλεγμονές στο φάρυγγα, κυστίτιδες, αρθρίτιδες, δυσμηνόρροια και υπερτροφικές αμυγδαλές. Χορηγείται σε διάφορες μορφές, όπως ταμπλέτες, σπρέι, ενέσεις και υπόθετα. Μέχρι στιγμής παρενέργειες σπάνια έχουν αναφερθεί και αφορούν κυρίως αλλεργικές αντιδράσεις και κυρίως, όταν χρησιμοποιείται κατευθείαν το δηλητήριο με ένεση και όχι κάποιο σκεύασμα αραιωμένο.

Ο βασιλικός πολτός της ενδείκνυται για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός όμως από τη θεραπευτική ικανότητά του ως προς τον πόνο, έχει και θετικά αποτελέσματα σε ψυχικά και διανοητικά συμπτώματα, ακόμα και στους ανθρώπους που έχουν φτάσει στα όρια της κατάπτωσης από την πολύ δουλειά.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν στα ευεργετικά αποτελέσματα του δηλητήριου, αφού προσφέρει μεγάλη ανακούφιση από πόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου