Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ζελέ με φρούτα και κρέμα γιαουρτιού

Ζελέ με φρούτα και κρέμα γιαουρτιού
του Στέλιου Παρλιάρου, στον Γαστρονόμο της Καθημερινής (τεύχος 15, Ιούλιος 2007)
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για το ζελέ
400 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
1.5 φύλλο ζελατίνας (7.5 γρ.)
300 γρ. φρούτα εποχής, πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Για την κρέμα γιαουρτιού
500 γρ. γιαούρτι σακούλας
50 γρ. μέλι
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με το μέλι. Μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό και μετά το λιώνουμε σε ½ φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζελατίνα με λίγο από το γιαούρτι και ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γιαούρτι. Γεμίζουμε μικρά ποτήρια μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου η κρέμα γιαουρτιού σταθεροποιηθεί, για να μπορέσουμε να βάλουμε το ζελέ από πάνω.
Ζελέ με φρούτα: Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα στο ψυγείο για να είναι δροσερά. Μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό. Βάζουμε τα 300 γρ. από το χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με τη ζάχαρη (εάν βάλουμε) και την τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά. Όταν ο χυμός ζεσταθεί, ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τον υπόλοιπο χυμό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο έως ότου αρχίσει να σταθεροποιείται.
Ανακατεύουμε το ζελέ με τα φρούτα και αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από την κρέμα γιαουρτιού. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου