Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΜΕΛ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:Κ.Μ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΛΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ 13, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ :68100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:25510-89977 FAX:25510-89979
E-MAIL:melithra@otenet.gr
Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αν πηγαίνεις σχολείο και σου αρέσει το μέλι ... οι μέλισσες φρόντισαν να φτιάξουν για σένα αυτό το δωμάτιο. Εδώ, θα μπορείς πολύ σύντομα να βρείς εικόνες και ιστορίες για μέλισσες, αστεία, παραμυθάκια, αινίγματα και ποιήματα, να δείς ζωγραφιές από άλλα παιδιά που τους αρέσουν οι μέλισσες και να μάθεις πολλά πράγματα που θα σου χρειαστούν. Επίσης θα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας να σε βοηθήσουμε αν στο σχολείο κάνεις κάποιο μάθημα για μέλισσες και μέλι.

Κυρίως όμως ... θα μπορείς να παίξεις! Ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι θα είναι σύντομα κοντά σου να σε διασκεδάσει. Πές το και στους φίλους σου, να δούμε ποιός θα κάνει το καλύτερο σκόρ!

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Όλοι μας έχουμε δει μέλισσες να πετούν από λουλούδι σε λουλούδι. Όλοι μας έχουμε απολαύσει το μέλι, τη μοναδική αυτή θρεπτική τροφή που οι μέλισσες μας προσφέρουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο κόσμος των μελισσιών είναι ο κόσμος της συνεργασίας, εργατικότητας και της ομαδικότητας. Θα μάθουμε, λοιπόν, πώς ζουν αυτά τα όμορφα έντομα, πως εργάζονται για να μας δώσουν το μέλι και κάποια άλλα μυστικά της καθημερινής τους ζωής.

Οι μέλισσες είναι κοινωνικά έντομα, όπως τα μυρμήγκια, οι σφήκες, οι τερμίτες. Τα άτομα δηλαδή του ίδιου είδους παρουσιάζουν διαφορετικές ‘’ομάδες’’ με ξεχωριστά καθήκοντα και ρόλους μέσα στην κυψέλη. Έτσι, στις μέλισσες έχουμε 3 τέτοιες διαφορετικές ομάδες: τις εργάτριες, τους κηφήνες και τη βασίλισσα.